Tutireceptek.hu fejléc

Pita másképpen recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 zacskó élesztő,
1 csésze meleg víz,
3 csésze liszt,
2 evőkanál olívaolaj,


Elkészítés:
Az élesztőt a meleg vízzel és 1 csésze liszttel keverjük el, és hagyjuk 15 percet állni. Ezután adjuk hozzá az 2 kanál olívaolajat, a sót és még két csésze lisztet, jól keverjük össze az egészet. Majd következik a dagasztás.

Az elején nagyon nyúlós lesz, és idegesítően ragaszkodni fog a kezünkhöz, de addig kell dagasztani, amíg el nem válik majd könnyedén a táltól. Közben még adhatunk hozzá egy nagyon kevés lisztet, ha másképp nem tudunk megbirkózni a ragacsosságával. Ezután az edény falát, amelyben dagasztottuk, vékonyan olajozzuk be, majd fedjük le a tésztát egy kendővel, és hagyjuk állni, míg duplájára nem kel. Ez az idő körülbelül két óra lesz.

A tésztát vágjuk nyolc felé, formázzunk belőle gömböcskéket, és takarjuk le, hogy újabb harminc percig kelni tudjon. Majd egy lisztezett deszkán mindegyik gömböt 5—6 mm kerek formára nyújtunk ki. Ezután forró serpenyőben gyorsan megsütjük őket.

Tanácsok:
A kész piták fagyasztva akár egy hónapig is felhasználhatóak.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta másképpen » Olasz szendvics másképpen » Burgonykrokett - másképpen » Mokka szelet másképpen
» Alma torta maskeppen » Almás pite másképpen » Krumplisaláta másképpen » Mákos koszorú másképpen
» Pulykahús másképpen » Húsgombóc kicsit másképpen » Bailles másképpen » Töltött karaj, másképpen
» Fasírt másképpen » Gombás csirke másképpen » Túrós tészta másképpen » Répatorta másképpen


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.