Tutireceptek.hu fejléc

Pita másképpen recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 zacskó élesztő,
1 csésze meleg víz,
3 csésze liszt,
2 evőkanál olívaolaj,


Elkészítés:
Az élesztőt a meleg vízzel és 1 csésze liszttel keverjük el, és hagyjuk 15 percet állni. Ezután adjuk hozzá az 2 kanál olívaolajat, a sót és még két csésze lisztet, jól keverjük össze az egészet. Majd következik a dagasztás.

Az elején nagyon nyúlós lesz, és idegesítően ragaszkodni fog a kezünkhöz, de addig kell dagasztani, amíg el nem válik majd könnyedén a táltól. Közben még adhatunk hozzá egy nagyon kevés lisztet, ha másképp nem tudunk megbirkózni a ragacsosságával. Ezután az edény falát, amelyben dagasztottuk, vékonyan olajozzuk be, majd fedjük le a tésztát egy kendővel, és hagyjuk állni, míg duplájára nem kel. Ez az idő körülbelül két óra lesz.

A tésztát vágjuk nyolc felé, formázzunk belőle gömböcskéket, és takarjuk le, hogy újabb harminc percig kelni tudjon. Majd egy lisztezett deszkán mindegyik gömböt 5—6 mm kerek formára nyújtunk ki. Ezután forró serpenyőben gyorsan megsütjük őket.

Tanácsok:
A kész piták fagyasztva akár egy hónapig is felhasználhatóak.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos koszorú másképpen » Tengeri halfilé másképpen » Bundás kenyér másképpen » Alma torta maskeppen
» Almás diós másképpen » Mokka szelet másképpen » Csiperke leves másképpen » Húsvéti koszorú másképpen
» Rétes másképpen » Duna hullám másképpen » Kakaós csiga másképpen » Krumplisaláta másképpen
» Zsíroskenyér másképpen » Cukkini-krokett másképpen » Kókuszgolyó másképpen » Cigány lecsó másképpen


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.