Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csirke másképpen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4-6 csirkemell, 2 ek vaj, 3 dl gombakrémleveslé, 2 dl tejföl vagy joghurt, 12 dkg gomba, főtt rizs vagy tészta.

Elkészítés:
Vastag aljú lábasban olvassza meg a vajat, süsse rajta a felezett melleket közepes hőn, forgatva barnára, majd vegye ki és szárítsa le papírral, vagy hagyja lecsöpögni. Vegye lejjebb a hőt, öntse a gombalevest a lábasba, keverje és melegítse míg a sütés üledéke oldódik az edény aljáról. Ekkor keverje bele a tejfölt 2 részben. Mikor egyenletesen elkeveredett, tegye vissza a csirkét, fedő alatt, nagyon kis hőn párolja kb. 45-60 percig, míg megpuhul. Keverje bele a gombát, párolja kicsit. Forrón tálalja a rizsre vagy tésztára.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke vadász módon » Gombás-almás kacsaleves » Finom csirkecomb » Sárvári csirke
» Gombás palacsinta/tészta » Mustáros csirkecomb » Gombász-tészta » Ázsiai csirke saláta
» Csirkés csicseriborsó » Sóágyon sült csirke » Csirkemell eperszósszal » Tócsniba sült csírke
» Karfiolos csirkemell » Édes csirke wokban » Csirkemájas tarja. » Csirkés-olivás táska


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.