Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombóc kicsit másképpen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db zsemle
50 dkg darált sertéshús
2 tojás
1 dl tejszín
1 dl vörösbor
1 csapott evőkanál ételízesítőpor
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
fél mokkáskanál őröltbors
késhegynyi őrölt gyömbér
kb 5 evőkanál zsemlemorzsa
sütéshez olaj

Elkészítés:
A zsemlét félcentis darabokra vágjuk ,majd a hússal meg a tojásokkal összedolgozzuk.A tejszínt és a bort hozzáadjuk,az ételízesítővel,a fokhagymával,a citrom levével ízesítjük,a borsal meg a gyömbérrel fűszerezzük.5 perc alatt jól összedolgozzuk,majd a masszából nedves kézzel 3-4 cm-es golyókat formálunk.Darabonként zsemlemorzsába forgatjuk,és nem túl forró olajban /7-8 perc/ megsütjük.Papírtörlőre szedve leitajuk róla a felesleges olajat.
Köret lehet:rizs,főzelék,burgonya,vagy csak zöldséggel kínálni

Tanácsok:
Nagy előnye,hogy már előző nap el lehet készíteni, puha roppanós marad !
Vagy valamilyen mulatságnál sörkorcsolyaként kínálni.
Jó szolgálatot tesz az italtól megviselt gyomor megnyugtatására is.


A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétes másképpen » Csiperke leves másképpen » Brassói kicsit másképp » Húsgombócos zöldségleves
» Duna hullám másképpen » Erdélyi húsgombóc leves » Gombás húsgombóc » Húsgombócleves
» Mediterrán húsgombócok » Sütőtökkenyér(másképpen) » Kókuszgolyó másképpen » Bodzalekvár másképpen
» Tejfölös húsgombóc » Palóc leves másképpen » Tészta húsgombóccal » Halkrém, másképpen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.