Tutireceptek.hu fejléc

Pite sütőtökkel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
6 púpozott evőkanál liszt
15 dkg ráma sütőmargarin
csipet só
4-5 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
1 tök megsülve
fahéj
gyömbér
2 tojássárgája
csipet só
cukor
1 csomag vaníliás cukor
mazsola
reszelt narancshéj
2 dl tejszín

Elkészítés:
Egy sütnivaló tököt feldarabolunk, a magokat kanállal eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, közepes lángon készre sütjük. Ha megsült, egy tálba kanalazzuk, teljesen kihűtjük.

Amíg a tök hűl, elkészítjük a pitetésztát: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk apránként a vizet, és jól összegyúrjuk (lehet, hogy nem kell az összes víz, ez a liszttől függ). 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

A kihűlt tököt ízesítjük fahéjjal, kevés gyömbérrel, csipet sóval, ízlés szerint cukorral, reszelt narancshéjjal, mazsolával, a tojássárgával, és jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.

A tésztát kivenni a hűtőből, kinyújtjuk, majd a formába helyezzük úgy hogy a szélét is befedje. Az alját villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tölteléket. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tejszínhabbal tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyasaláta sütőtökkel » Párolt marha sütőtökkel » SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Egyszerű túrós
» Mákos guba forró meggyel » Igazi csokoládétorta » Gyümölcsös őzgerinc » Rakott kekszes
» Diós-szilvás lepény » Kefíres tészta » Baklava (szerintem) » Poharas-süti
» Kakaós őszibaracktorta » Élesztő nélküli túrósfánk » Boros almatorta » Gesztenyés méhkas süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.