Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pogácsa sajtkrémmel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg rétesliszt
2 tojás
3 dkg élesztő
2-3 teáskanál cukor
1 margarin
2 teáskanál só
1 pohár tejföl
langyos tej, amennyit felvesz
reszelt sajt, szezámmag a tetejére

A krémhez:
3 evőkanál rétesliszt
fél liter tej
1 teáskanál só
10 dkg reszelt sajt (lehet benn füstölt is)
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
mustár
1 doboz vajkrém

Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon pogácsatésztát gyúrunk, kelesztjük egy órát. Amíg kel, elkészítjük a krémet bele.
A réteslisztet elkeverem a tejjel, tojással, sóval, és megfőzöm. Melegen belekeverem a reszelt sajtot, vajkrémet, mustárt, fokhagymát, kis mustárt, de lehet ízlés szerint is ízesíteni, majd hűtöm.
A pogácsákat kiszaggatom, megkenem tojással, tetejüket megszórom reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és sütöm.
Sütés után ha kihűlt, kettéveszem, megtöltöm a krémmel úgy hogy kicsit kifolyjon a szélén, reszelt sajtba hempergetem és tálalom.

Tanácsok:
A pogácsa magában is finom, de ha megtöltjük a krémmel, más ízhatást kapunk.
Amikor elkészítem, mindig van töltött és töltetlen pogácsám is.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Apró pogácsa » Angol pogácsa » Háromszéki pogácsa » Cigány pogácsa
» Graham pogácsák » Zabpelyhes pogácsa » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Ízes juhtúrós pogácsa
» Boszorkány pogácsa » Parmezános burgonyapogácsa » Medvehagymás pogácsa » Hagymás pogácsa
» Fokhagymás diós pogácsa » Rácsos-túrós pogácsa » Grillezett húspogácsa » Töpörtyűs pogácsa 2


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.