Tutireceptek.hu fejléc

Kelt leveles pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 db tojás
2,5 dkg Rama margarin
3 dkg cukor
1 mokkáskanál só
2,5 dl tej
20 dkg Rama margarin
3,5 -4 dkg liszt

Elkészítés:
A 20 dkg Rama margarint gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a kb. 4 dkg liszttel, téglát formáluk belőle és a hőtőbe tesszük. A lisztet, a hideg tejjel, az összemorzsolt élesztővel, a sóval, a 2,5 dkg margarinnal, a cukorral összedolgozzuk és öt percig hideg helyen pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, a lehűtött margarintéglát a közepébe tesszük, ráhajtogatjuk a tésztát, jobbról, balról /három réteget kapunk/, kinyújtjuk és újra az előbbiekben leírtak szerint hajtogatjuk. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd újra hajtogatjuk. /összesen 27 réteget kapunk/ az utlsó hajtogatás után, öt percet pihentetjük, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Egész tojással megkenjük, a tésztákat sütőlapra tesszük és fél órát pihentetjük, ezután előmelegített sütőben 180-200 C-on megsütjük.


A receptet beküldte: Angel83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pogácsa (vagy rúd) » Hajtogatott leveles tészta » Finom hagymás pogácsa » Leveles zsíros pogácsa
» Tejfölös-vajas pogácsa » Borzas sajtos pogácsa » Sós pogácsa » Álomfinom pogácsa
» Hamis leveles tészta » Borzas pogácsa » Kolbászos pogácsa » Krumlis pogácsa
» Finom túrópogácsa » Leveles hagymás lepény » Rácsos-túrós pogácsa » Pihe-puha pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.