Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelt leveles pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 db tojás
2,5 dkg Rama margarin
3 dkg cukor
1 mokkáskanál só
2,5 dl tej
20 dkg Rama margarin
3,5 -4 dkg liszt

Elkészítés:
A 20 dkg Rama margarint gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a kb. 4 dkg liszttel, téglát formáluk belőle és a hőtőbe tesszük. A lisztet, a hideg tejjel, az összemorzsolt élesztővel, a sóval, a 2,5 dkg margarinnal, a cukorral összedolgozzuk és öt percig hideg helyen pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, a lehűtött margarintéglát a közepébe tesszük, ráhajtogatjuk a tésztát, jobbról, balról /három réteget kapunk/, kinyújtjuk és újra az előbbiekben leírtak szerint hajtogatjuk. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd újra hajtogatjuk. /összesen 27 réteget kapunk/ az utlsó hajtogatás után, öt percet pihentetjük, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Egész tojással megkenjük, a tésztákat sütőlapra tesszük és fél órát pihentetjük, ezután előmelegített sütőben 180-200 C-on megsütjük.


A receptet beküldte: Angel83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepertős pogácsa » Mindenki kedvenc pogácsája » Hagymás pogácsa » Szapora hûspogácsák
» Grillezett húspogácsa » Tökmagos pogácsa 2 » Pogácsa Update 1 » Pogácsa (főzött)
» Éjszakai hűtős pogácsa » Sajtpogácsa » Császárné pogácsája » Boszorkánypogácsa
» Túrós pogácsa egyszerűen » Túrós-tepertős pogácsa » Leveles, túrós rudacskák » Krumplis húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.