Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumlipogácsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
-60dkg krumpli
-60dkg liszt
-1 tojás sárgája
-2-3 evőkanál zsír
-2,5 dkg élesztő
-kb.3,5 dl tejföl
-só
-/fél deci tej az élesztőt felfuttatni, amibe egy csipet só,egy csipet cukor,és egy teáskanál liszttel keverem el az élesztőt/
-kenéshez egy tojás

Elkészítés:
A krumplit megfőzöm még melegen összetöröm.Belekavarom a zsírt és a tojássárgát is.. Mikor már csak langyos, a felfuttatott élesztőt beleteszem.Lassan adagolom hozzá a lisztet és a tejfölt.Elég lágy lesz a tésztám ,ettől lesz nagyon finom.Kelesztem 30-40 percig,duplájára.Kinyújtom,megkenem tojással és beirdalom,szaggatom.180 fokon sütöm.Szép nagyokra kikerekednek.

Tanácsok:
Kicsit nehéz vele dolgozni a lágysága végett,de megéri!


A receptet beküldte: bobcsi2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodag » Baconös-tojáskrémes kalács » Lángoska » Arizonai kukoricakenyér
» Banános-kenyér » Juhtúrós pogácsa » Francia croissant » Felhőlángos
» Másfélórás buci » Ropogós croissant » Krumplilángos » Foszlós kalács
» Croissant házilag » Hidegen kelesztett lángos » Mediterrán töltött kenyér » Lenmagos, gépi kenyerem


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.