Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumlipogácsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
-60dkg krumpli
-60dkg liszt
-1 tojás sárgája
-2-3 evőkanál zsír
-2,5 dkg élesztő
-kb.3,5 dl tejföl
-só
-/fél deci tej az élesztőt felfuttatni, amibe egy csipet só,egy csipet cukor,és egy teáskanál liszttel keverem el az élesztőt/
-kenéshez egy tojás

Elkészítés:
A krumplit megfőzöm még melegen összetöröm.Belekavarom a zsírt és a tojássárgát is.. Mikor már csak langyos, a felfuttatott élesztőt beleteszem.Lassan adagolom hozzá a lisztet és a tejfölt.Elég lágy lesz a tésztám ,ettől lesz nagyon finom.Kelesztem 30-40 percig,duplájára.Kinyújtom,megkenem tojással és beirdalom,szaggatom.180 fokon sütöm.Szép nagyokra kikerekednek.

Tanácsok:
Kicsit nehéz vele dolgozni a lágysága végett,de megéri!


A receptet beküldte: bobcsi2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög pita » Hidegen kelesztett lángos » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Sütőtökkenyér(másképpen)
» Kefíres lángos 2. » Candida szükség kenyér » Gombás pite (90 naposhoz) » Házi magvas zsemle
» Foszlós kalács » HongKongi molnárka » Ciabatta-házi » Sajtos kenyérkék
» Fűszeres nan (indiai kenyér) » Gépi foszlóskalács » Üreskalács (kenyérsütőgépben) » Kakaós kalács (finom;)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.