Tutireceptek.hu fejléc

Krumlipogácsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
-60dkg krumpli
-60dkg liszt
-1 tojás sárgája
-2-3 evőkanál zsír
-2,5 dkg élesztő
-kb.3,5 dl tejföl
-só
-/fél deci tej az élesztőt felfuttatni, amibe egy csipet só,egy csipet cukor,és egy teáskanál liszttel keverem el az élesztőt/
-kenéshez egy tojás

Elkészítés:
A krumplit megfőzöm még melegen összetöröm.Belekavarom a zsírt és a tojássárgát is.. Mikor már csak langyos, a felfuttatott élesztőt beleteszem.Lassan adagolom hozzá a lisztet és a tejfölt.Elég lágy lesz a tésztám ,ettől lesz nagyon finom.Kelesztem 30-40 percig,duplájára.Kinyújtom,megkenem tojással és beirdalom,szaggatom.180 fokon sütöm.Szép nagyokra kikerekednek.

Tanácsok:
Kicsit nehéz vele dolgozni a lágysága végett,de megéri!


A receptet beküldte: bobcsi2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lusta lángos a hűtőből » Kenyércsíkok pizzatésztából » Meggyes-pudingos ökörszem » Alap fehér kenyér
» Pita tészta 2 » Burgonyáskenyér » Lángoska » Görög pita
» Sós, burgonyás kifli » Croissant házilag » Foccacia » Krumplis pogácsa Erzsi módra
» Bundáskenyér (máshogy) » Hagymás kenyér » Vajas reform buci » Lapkakenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.