Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Porhanyós pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
25 dkg Ráma margarin
2 dkg szalakáli
2dl tejföl




3 dkg vaj
1 db tojássárgája
15 dkg sajt


Elkészítés:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárzon csomómentesen összekeverjük.
A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk, 20 percet pihentetjük.A tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belöle, egyenként körbesodorjuk, vajjal kikent tepsibe rakjuk. Ne rakjuk sűrűn, hgy maradjon helyük a növekedésre.
Bekenjük tojássárgájával, reszelt sajttal megszórjuk.
Közepesen meleg sütőben kisütjük.

Tanácsok:
Ha teljesen kihült akkor a legfinomabb!!


A receptet beküldte: inci47


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pogácsa Cicustól » Zabpogácsa » Pogácsa Update 1 » Sörös-tepertős pogácsa
» Gyergyói tepertős pogácsa » Porhanyós sajtos pogácsa » Császárné pogácsája » Túrós pogácsa gyors
» Egyszerű pogácsa » Parmezános burgonyapogácsa » Mami pogácsája » Cigány pogácsa
» Háromszéki pogácsa » Tepertős pogácsa 2 » Omlós tepertős pogácsa » Pogácsa élesztő nélküli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.