Tutireceptek.hu fejléc

Porhanyós pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
25 dkg Ráma margarin
2 dkg szalakáli
2dl tejföl




3 dkg vaj
1 db tojássárgája
15 dkg sajt


Elkészítés:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárzon csomómentesen összekeverjük.
A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk, 20 percet pihentetjük.A tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belöle, egyenként körbesodorjuk, vajjal kikent tepsibe rakjuk. Ne rakjuk sűrűn, hgy maradjon helyük a növekedésre.
Bekenjük tojássárgájával, reszelt sajttal megszórjuk.
Közepesen meleg sütőben kisütjük.

Tanácsok:
Ha teljesen kihült akkor a legfinomabb!!


A receptet beküldte: inci47


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kétmagos pogácsa » Fini pogácsa » Tejfeles pogácsa » Pogácsa zabpehellyel
» Marcsa pogácsa » "Krumplis pogácsa" » Tökmagos pogácsa » Finom káposztás pogácsa
» Leveles sós pogácsa » Túrós pogácsa (vagy rúd) » Túrós sajtos pogácsa » Kétsajtos pogácsa
» Burgonyás pogácsa » Császárné pogácsája » Csicsóka pogácsa » Sajtos- joghurtos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.