Tutireceptek.hu fejléc

Székely sütemény-diós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
14 dkg sütőmargarin
7 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 ek.tej

A tésztára:
10-15 dkg sárgabaracklekvár
A diós tésztához:
4 tojás +
1 tojásfehérje=ami a tésztából kimaradt
18 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
A tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
1.)A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval összegyurjuk.
Tepsi nagyságura nyujtjuk,előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
Mikor kicsit lehűlt,a baracklekvár felével megkenjük.
2.)Közben elkészítjük a diós tésztát.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd a darált diót beleforgatjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és a diós masszába forgatjuk.
3.)A lekvárral megkent elősütött tésztalapra kenjük,és további 15-20 percig sütjük.
Majd teljesen ki kell hülnie!
4.)Ezután hosszában kettévágjuk.Az egyik felét megfordítjuk ugy,hogy az omlós(linzer)tészta legyen felül,amit a maradék lekvárral megkenünk.
Végül a tészta másik felét ráemeljük ugy,hogy az omlós (linzer)tészta legyen alul.Közte lekvár lesz!
Ezt kapjuk alulról felfelé: diós,linzer,lekváros réteg,linzer,és diós a teteje.

Tanácsok:
Egyszerűbb mint első olvasásra tünik,és nagyon finom,mindemellett dekoratív.
A megadott kalóriaérték akkor érvényes,ha 24 egyenlő darabra van vágva.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 212 kcal

A receptet beküldte: P.Anikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székely szelet » Bográcsos székelykáposzta » Erdei gomba székelyesen » Székelygulyás
» Székelykáposzta light » Székelykáposzta » Székely csalánleves » Diétás székelygulyás
» Székelykáposzta mifelénk » Székelykáposzta másképp » Székelykáposzta gerslivel » Székely pulykacomb
» Székelykáposzta Update1 » Székely gomba » Hagymasaláta székelyesen » Erdélyi székelykáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.