Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos ricottakrém torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g darált háztartási keksz
50 g őrölt mandula
60 g vaj

Krémhez:

2 citrom leve és lereszelt héja
250 g ricotta
150 g natúr joghurt
3 tojás
1 evőkanál étkezési keményítő
90 g cukor

Díszítéshez:

1 citrom
1 evőkanál méz

Elkészítés:
1.Egy tálban megolvasztjuk a vajat, majd összedolgozzuk a darált háztartási keksszel és az őrölt mandulával. A kapott morzsás masszát belenyomkodjuk egy kb 20 cm átmérőjű, kapcsos oldalú, magas falú, kivajazott sütőformába, és 180 °C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
2.Eközben a krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük. (Viszonylag híg masszát kapunk.)
3.A krémet a megsült tésztára öntjük és további 45-50 percig sütjük.
4.Miután kivettük a sütőből, még 1 órát pihentessük, majd egy kést végigfuttatva a sütemény széle mentén elválasztjuk a formától, lecsatoljuk a tepsi oldalát és tányérra tesszük.
5.A díszítéshez 1 citromot nagyon vékonyan felkarikázunk, a karikákat forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd felmelegített (nem forralt!) mézbe hempergetjük, és a torta tetejére rendezzük


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirketorta 2 » Csokis eperkrémtorta » Karamellás gesztenyetorta » Epertorta Emyke módra
» Tortapótló » Karamelles ananásztorta » Epertorta » Citromos rakottas
» Burgonyás torta » Palacsintatorta » Datolya torta » Zöldségtorta mandulával
» Rizses finom torta » Brünni torta 2 » Málnás tejberizstorta » Citromos diabetikus álom


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.