Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-túrós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-4 dl tej
-1 kiskanál cukor
-2 dkg élesztő
-60 dkg liszt
-6 dkg vaj
-2 tojássárgája
-4 evőkanál porcukor
-csipetnyi só
..
töltelékhez:

-50 dkg túró
-2 tojás
4 evőkanál búzadara
-4 evőkanál cukor
-2 dl tejföl
-nagy csokor kapor
-2 tojásfehérje

Elkészítés:
-Langyos tejben az kiskanál cukorral futtasd fel az élesztőt.
-A lisztet a megolvasztott vajjal,csipet sóval,a 2 tojás sárgájával,és a már felfuttatott élesztőddel alaposan dolgozd össze.
-Letakarva a kétszeresére hagyd megkelni.
-Törd át a túrót,keverd össze a tojások sárgájával,a búzadarával,a tejföl felével,a cukorral és csipet sóval.
-Vágd fel a kaprot-apróra-vagy ahogy szereted-és forgasd bele a túrós masszádba.
-A tojások fehérjét verd fel,és ezt is keverd a masszádhoz.
-A megkelt tésztádat lisztezett deszkán nyújtsd ki,és egy kivajazott magas falú tepsibe helyezd át.
-Simítsd el rajta a túrós keverékedet,a maradék tejföllel kend meg a tetejét.
-180 fokos sütőben kb fél óra alatt megsül.(De a tejföl pirosságán úgyis látni fogod,hogy elég-e a fél óra)

Tanácsok:
Melegen a legfinomabb:)

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: nullaromantika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós lepény egyszerűen » Flambírozott almáslepény » Túrós lepény eperöntettel » Sonkás lepény
» Házi barackos lepény » Zalai lepény » Burgonyás cukkínis lepény » Krumplis lepény
» Virslis lepénykék » Harlequinlepény » Tojáslepény olaszosan » Paraj lepény
» Sajtlepény másként » Brokkolis lepénykék » Alj nélküli túrós lepény » Bácskai almáslepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.