Tutireceptek.hu fejléc

Pudingkocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

2 tojás
2 ek olvasztott méz
10 dkg porcukor
csipet só
10 dkg vaj vagy margarin
40 dkg liszt
fél tk szódabikarbóna

Krémhez

5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
15 dkg vaj vagy margarin

Mázhoz

10 dkg étcsoki
2 ek étolaj

Elkészítés:
1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, vajjal, sóval és a mézzel, majd összedolgozzuk a szódaporral elvegyített liszttel. Összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Lapokká sodorjuk, és lisztezett tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. A lapokat ne szárítsuk ki sütéskor!
2. A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
3. A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
4. A kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük.
5. Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak és szépen szeletelhető legyen.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24 x 34 cm


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromkrém, ahogy én készítem » Amerikai szelet » Hungária-szelet » Banános túrófelfújt
» Omlós csokoládés falatkák » Mokka szelet » Meggyes-Csokis lepény » Vaníliás piskótakocka
» Zabpelyhes szilvás lepény » Vastag mákos sütemény » Tipp-topp Csokikenyér » Feketeerdő tekercs
» Mozart-golyók » Csokis linzer » Tereza túrótortája » Kókuszos kiskiflik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.