Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csokitorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g darabokra tört étcsoki
250 g margarin
250 g gesztenyemassza
2dl tej
1tejszínhabpótló por (Coop)
4 tojás
125 g kristálycukor

Elkészítés:
Az étcsokoládét és a vajat egy tűzálló tálba tesszük, és gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A gesztenyepürét lereszeljük.
A tejjel és a porral habot készítünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral jól kikeverjük.
A csokoládét a cukros tojás sárgájával összekeverjük, majd a gesztenyés pürével is jól összedolgozzuk. Végül a felvert habot is lazán belekeverjük.
A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
A masszát a tortaformában 25-35 perc alatt süssük meg. Addig süssük, amíg a torta éppen csak meg nem szilárdul, de a közepe még enyhén lágy. A formában hagyjuk kihűlni, és megszilárdulni.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokitorta 2 » Gesztenyés almás lepény » Gesztenyés, diós zserbó » Gesztenyés pulykatekercs
» Gesztenyés piskótarolád » Gesztenyés párnácskák » Meggyes csokitorta (vegan) » Gesztenyés keksztorta
» Gesztenyés desszert » Gesztenyés rolád » Gesztenyés pulyka » Gesztenyés méhkas
» Finom gesztenyés sutemény » Gesztenyés habos torta » Gesztenyés krémes » Gesztenyés őrület


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.