Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma,
2 dl tej,
30 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
1 dkg élesztő,
8 dkg vaj,
5 dkg mazsola,
3 dkg margarin,
2 tojás,
őrölt fahéj,


Elkészítés:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, 4 dkg olvasztott vajat, 8 dkg porcukrot, 1 tojássárgáját, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát addig dolgozzuk, míg hólyagosodni kezd.
Tetejét meglisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen megkelesztjük. Közben az almát megtisztítjuk és lereszeljük.
A maradék vajban megpároljuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a mazsolát.
A tészta felét kinyújtjuk, margarinnal kikent tepsibe terítjük, és rásimítjuk az almatölteléket.
A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a tészta tetejét. Tojássárgájával megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsinta tepsiben » Forró almás pite puncs » Kókuszos rácsos szelet » Habos-almás sütemény
» Almás pite - tejmentesen » Almás piskóta(Kata-féle) » Almás-fahéjas sütemény » Lakodalmas ludaskása
» Almás keverős süti (gyors) » Tejberizses almás rakottas » Almás banános smoothie » Rácsos linzer Ági módra
» Tartalmas gombaleves » Bográcsos - Pásztorleves » Leveles almás » Norbis almás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.