Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-hagymás hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg tengerihal-filé(mélyhűtött),
40 dkg apró vöröshagyma,
2 db nagy alma,
8 dkg vaj,
4 evőkanál liszt,
2 dl száraz fehérbor,
1 erőleveskocka,
só,
őrölt bors,
1 db citrom leve.

Elkészítés:
A megtisztított hagymákat egészben hagyva,a nagyobbakat félbevágva,4 dkg vajon aranysárgára pirítunk.
Felöntjük a borral és annyi vizzel,hogy éppen ellepje.
Feloldjuk benne a húsleveskockát,és lefedve,kis lángon a hagymát kb.20 perc alatt puhára pároljuk.
Ez után a meghámozott és cikkekre vágott almát is beletesszük,sózzuk,borsozzuk(óvatosan,mert a húsleveskocka is sós),és fedő nélkül együtt még öt percig a tűzön hagyjuk.
Akkor jó,ha a leve is besűrűsödött.
Amíg a hagyma párolódik,felszeleteljük a felengedett halat,és citromlével megöntözve 10 percig állni hagyjuk.
Ez után lecsepegtetjük,sózzuk,borsozzuk és lisztben megforgatjuk.
A maradék vajon a halszeleteket mindkét felükön megsütjük,és a hagymás almával körítve tálaljuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-hagymás saláta » Almás-hagymás csirke » Almás-hagymás szelet » Pangasius zöldségágyon
» Halas imbisz » Csípős garnéla » Hal lecsósan » Göngyölt hering
» Dorozsmai molnár ponty » Harcsa babérszószban » Apatini káposztás harcsa » Töltött tintahal
» Sült tonhal sajttal » Tésztában sütött tonhal » Alufóliában sült lazac » Pontyhalászlé egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.