Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bográcsos lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg lángolt kolbász
30 dkg tarhonya
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg zöldpaprika
1 kg paradicsom
1 evőkanál pirospaprika

(csípős paprikakrém)

Elkészítés:
Az apróra vágott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forraljuk, közben néhányszor megkeverjük. A tűzről lehúzva 5-6 percig pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, csípős paprikakrémmel tüzesítheti.

Tanácsok:
A hozzávalók 8 személyre szólnak.


A receptet beküldte: sztg55


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós -csirkemáj » Lecsós brokkoli » Lecsósszelet » Kocsonyázott lecsó
» Lecsó nokedlivel » Hal lecsósan » Lecsós, gombás rakott hús » Lecsós spagetti
» Lecsós karaj » Babos lecsó » Lecsó - ww » Lecsós csirkemell
» Bográcsos betyárleves » Színes lecsó » Lecsós tojáslepény » Lecsós rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.