Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bográcsos lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg lángolt kolbász
30 dkg tarhonya
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg zöldpaprika
1 kg paradicsom
1 evőkanál pirospaprika

(csípős paprikakrém)

Elkészítés:
Az apróra vágott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forraljuk, közben néhányszor megkeverjük. A tűzről lehúzva 5-6 percig pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, csípős paprikakrémmel tüzesítheti.

Tanácsok:
A hozzávalók 8 személyre szólnak.


A receptet beküldte: sztg55


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis, lecsós csirkemáj » Lecsós rakott burgonya » Lecsós máj » Lecsósaláta
» Lecsós-boros sertéspörkölt » Lecsós máj chipsszel » Lecsós brokkoli » Tarhonyás-szalonnás lecsó
» Tejfölös lecsó (vegan) » Lecsós csirke kuszkusszal » Cukkinis lecsó » Lecsós-virslis "tokány"
» Lecsós pecsenyekacsamáj » Lecsóval töltött karaj » Cukkini lecsó » Nokedlis lecsó



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.