Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos-túrós pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
1 tojás,
10 dkg vaj (vagy libazsír),
1 tojás a kenéshez.

Elkészítés:
A túrót áttörjük, összekeverjük a liszttel, a tojással, a vajjal, egy teáskanálnyi sóval, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 2-3 órán át pihentetjük. Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is meglisztezzük, majd 5 mm vastagra kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta tetejét éles késsel berácsozzuk, és megkenjük a felvert tojással. Kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Porhanyós pogácsa » Krumlipogácsa » Túrós pogácsa (vagy rúd) » Andi krumplis pogácsája
» Sajtos karfiolpogácsa » Pogácsa (főzött) » Rokfortos pogácsa » Fini pogácsa
» Sajtos-sonkás pogácsa » darás"pogácsa" » Mami pogácsája » Erdélyi tepertős pogácsa
» Vajas Pogácsa » Sajtos, tejfölös pogácsa » Tejfölös-vajas pogácsa » Lilahagymás pogácsa


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.