Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos-túrós pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
1 tojás,
10 dkg vaj (vagy libazsír),
1 tojás a kenéshez.

Elkészítés:
A túrót áttörjük, összekeverjük a liszttel, a tojással, a vajjal, egy teáskanálnyi sóval, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 2-3 órán át pihentetjük. Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is meglisztezzük, majd 5 mm vastagra kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta tetejét éles késsel berácsozzuk, és megkenjük a felvert tojással. Kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-krumplis pogácsa » Gyors sajtos pogácsa » Vajas Pogácsa » Kedvenc sajtos pogácsám
» Leveles sós pogácsa » Túrós pogácsa (vagy rúd) » Menyecske pogácsa » Kocós pogácsa
» Walesi húspogácsák » Csóró pogácsa » Sajtos pogácsa 2 » Gyors krumplis pogácsa
» Medvehagymás pogácsa II. » Sonkáspogácsa » Céklás húspogácsa » Káposztás pogácsa1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.