Tutireceptek.hu fejléc

Leveles zsíros pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg átszitált liszt
20 dkg zsír
4 evőkanál tejföl
2 csapott kávéskanál só
1 evőkanál rum
2 evőkanál citromlé
2 db tojás sárgája

+ liszt a deszka szórásához
+ 1 evőkanál tej a tészta kenéséhez

Elkészítés:
A liszt feléből (25 dkg) a zsírral, rummal, 1 csapott kávéskanál sóval tésztát gyúrunk.
A többi lisztet a tojás sárgákkal, citromlével, 1 csapott kávéskanál sóval, tejföllel szintén összegyúrjuk. Rétestészta keménységű tésztát kell kapnunk, amennyiben szükséges, még adunk hozzá tejfölt.
A kétféle tésztát egyforma nagyságúra nyújtjuk, a rétes jellegű tésztára ráhelyezzük a zsíros lapot, négyrét hajtjuk, kinyújtjuk, majd 25 perces ismétlésekkel a műveletet négyszer megismételjük.

Az utolsó hajtogatás és pihentetés után 2 ujjnyi vastagságra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kevés tojás fehérjét elkeverünk pici tejjel, tetejüket megkenjük és 50 perc alatt 170 fokos sütőben világos barnára sütjük.

Tanácsok:
- Ha nincs szitánk, a lisztet átszitálhatjuk levesszűrőn keresztül is, - a lényeg, hogy a liszt fellazuljon.
- A megmaradt tojás fehérjét felhasználhatjuk húspanírozáshoz.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás pogácsa » Túrós pogácsa Hugi módra » Joghurtos pogácsa » Tepertős pogácsa kefírrel
» Vica sajtos pogácsája » Mindenki kedvenc pogácsája » Köményes-túrós pogácsa » Túrós pogácsa Cicustól
» Juhtúróval töltött pogácsa » Bence pogacsa » Kocós pogácsa » Pogácsa Update 1
» Pogácsa X » Marhahúsos fasírtpogácsa » Zabpogácsa » Csípős húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.