Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres-vajkrémes pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg liszt

10 dkg natúr vajkrém

1 mokkáskanál sütőpor

10 dkg magos édes (csemege) mustár

3 tojássárgája

1 csokor petrezselyem

1 csomag újhagyma



fehérbors

Elkészítés:
A petrezselymet tisztítás után apróra vágjuk. Az újhagymákat felaprítjuk úgy, hogy a vastagabb szálakat hosszában is félbevágjuk, majd szeleteljük.
A lisztet a sütőporral, a sóval és a fehérborssal elkeverjük, majd a vajkrémmel, a mustárral, 2 tojás sárgájával és a felaprított petrezselyemmel és újhagymával összedolgozzuk.
Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Miután a tésztát a hűtőből kivesszük, várunk, amíg megmelegszik egy kicsit, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben nagy lángon 25 perc alatt aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás rakott pogácsa » Pogácsa Update 1 » darás"pogácsa" » Sajtos túrós pogácsa
» Karácsonyi sajtos pogácsa » Gombás krumplipogácsa » Barna sós pogácsa » Szuper gyors túrós pogácsa
» Tönköly pogácsa » Ecetes pogácsa » Egyben sült pogácsa » Sonkáspogácsa
» Túrós zabpelyhes pogácsa » Juhtúrós pogácsa II. » Porhanyós sajtos pogácsa » Pihe-puha pogácsa


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.