Tutireceptek.hu fejléc

Ragus penne recept

Kategória:
 Egytálételek
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1csg. penne tészta; 20-25 dkg csiperke gomba; 10-15 dkg füstölt húsos szalonna;1-2 db. tejszines tömlős sajt; só; bors, petrezselyemzöld; örölt szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Amíg elkészül, egy serpenyőben az előre kis kockára öasszevágott szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak összevágott gombát és összesütjük. A tömlős sajtot ízlés szerint belenyomjuk, és összeforraljuk. Itt szoktam még beletenni egy kis főzőtejszínt is. Megszórom, szerecsendióval, borssal, sóval, és petrezselyemzölddel. Egy tűzálló tálba öntöm majd a kifőtt tésztával összekeverem, és egy két percre a sütőbe dugom. Friss salátával tálalom.
Jó étvágyat hozzá.

Tanácsok:
Mindig durumtésztából szoktam elkészíteni. Ha már forr a víz a tésztával legalább két perce, akkor elzárom a vizet, és kb. 10 perc múlva leszűröm a kész tésztát.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: tina68


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirkés penne » Sok sajtos penne » Sajtos penne sonkával » Kolbászos penne
» Brokkolis sajtkrémes penne » Tejszínes-gombás penne » Penne arrabbiata » Paprikás - cukkinis penne
» Zoldseges penne » Fokhagymás rakott penne » Csőben sült milánói penne » Darált hússal rakott penne
» Penne Bolognese » Darálthúsos penne » .Borókabogyós penne ginnel » Sonkás diós penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.