Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rántott csirke sütőben recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb, vagy 2 nagy csirkemell,
5 dkg füstölt szalonna,
2 tojás,
zsemlemorzsa,liszt a bundázáshoz,
1 kiskanál olaj

Elkészítés:
A megsózott csirkecombokat vagy félbevágott melleket húsverővel kissé ellapítjuk, és mindegyik húsdarabra egy-egy vékony szelet szalonnát fektetünk.A szokott módon panirozzuk, és vékonyan kiolajozott tűzálló tálba, vagy zománcos tepsibe sorba rakjuk. Forró sütőbe toljuk, majd mérsékeljük a tüzet, kb. 50 percig sütjük, amíg piros nem lesz.
Ha egész csirkét veszünk, valamennyi részét süthetjük így.A szalonna el is maradhat,bár a füstölt íz kellemes zamatot ad a rántott csirkének.Hagyományos módon olajban is kisüthetjük a szalonnával együtt bundázott húst, de ilyenkor a szalonna nélküli felületével lefelé tegyük előszőr az olajba.


A receptet beküldte: karpatiás


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaukázusi csirke 2 » Rántott sajt » Bundás kenyér sütőben » Fóliás csirke
» Pikáns csirkefalatkák » Pikáns szósz csirkéhez » Csirkés tortilla » Juhtúrós csirkemell
» Chilis-szójás csirkemell » Rántott gríz 2. » Egzotikus csirke » Ropogós csirkemellcsíkok
» Chilis csirke » Fincsi csirke » Sörös csirke » Thaiföldi csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.