Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Répafőzelék recept

Kategória:


Hozzávalók:
- fél kg sárgarépa (0 pont)
- 1 csokor petrezselyem/ szárított
- 1 kiskanál vaj (0.5 pont)
- 2 dl tej (2 pont)
- 2 ek liszt (2 pont)
- delikát

Elkészítés:
Két verzió van:
1. párolóban készítve és vitamint megtartva
2. lábasban főzve

1. verzió:
A megpucolt sárgarépát úgy ahogy van berakod a párolóba és megpárolod. Addig a tejben csomómentesre kevered a lisztet. A megpuhult répát felkarikázod, hozzáadsz 2 dl-t abból a léből, amiben pároltad, összekevered a tejjel és botmixerrel összeturmixolod. Közben delikátot és petrezselymet adsz hozzá.

2. verzió:
A vajban megpirítod a felkarikázott, megtisztított répát, felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, megfőzöd, majd a lisztes tejjel nyakon öntöd és vagy turmixolod vagy így hagyod.

Tanácsok:
Az 1 verzió: 4 pont
A 2. verzió: 5 pont.

Kb 4 tányérral jön ki belőle, így egy tányér egy pont és nagyon jól laktat ;)

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: wanda2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerkrém-leves » Zöldségkocsonya » Krumplis palacsinta, 2p/db » Almás sütemény másképpen
» Fordított piskóta » Tárkonyos raguleves 2. » Joghurtos kehely » Toszkán paradicsomleves
» Zabpelyhes almás sütemény » Áfonyás zabpehelysüti » Tökmagkrém » Zabkorpás- narancsos süti
» Epres-kókuszos túrógombóc » 0 pontos Minestrone leves » Sonkás, zöldséges tészta » Mogyorós sonkagolyók


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.