Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Répatorta édes sajtkrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa
15 dkg barnacukor
15 dkg dió
5 tojás
10 dkg rétesliszt
1 citrom
1 ek vaníliás cukor
negyed mokkáskanál őrölt fahéj
1 kiskanál sütőpor


20 dkg Mascarpone, vagy vagy más tejszínes krémsajt
5 dkg porcukor
1 ek narancs vagy citromlé

Elkészítés:
A sárgarépát finomra reszeljük, a diót durvára törjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a répát, a durvára tört diót, a lereszelt citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport. Ezután a répás-lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
A tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral a citrom vagy narancslével, majd a kihűlt tortára kenjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos répatorta » Répatorta! » Irma néni répatortája » Nyuszika répatortája
» Diós répatorta másként » Paleo répatorta » Répatorta 2 » Répatorta vagy muffin.
» Avokádókrém sajtkrémmel » Répatorta (itt a Húsvét) » Omlós répatorta » Répatorta sajtkrémmel
» Pogácsa sajtkrémmel » Ananászos répatorta » Fincsi répatorta » Répatorta-1


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.