Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Répatorta édes sajtkrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa
15 dkg barnacukor
15 dkg dió
5 tojás
10 dkg rétesliszt
1 citrom
1 ek vaníliás cukor
negyed mokkáskanál őrölt fahéj
1 kiskanál sütőpor


20 dkg Mascarpone, vagy vagy más tejszínes krémsajt
5 dkg porcukor
1 ek narancs vagy citromlé

Elkészítés:
A sárgarépát finomra reszeljük, a diót durvára törjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a répát, a durvára tört diót, a lereszelt citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport. Ezután a répás-lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
A tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral a citrom vagy narancslével, majd a kihűlt tortára kenjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répatorta olívaolajjal » Répatorta-1 » Zsuzsi répatortája » Diós répatorta másként
» Ananászos répatorta » Répatorta (nem diétás) » Avokádókrém sajtkrémmel » Pogácsa sajtkrémmel
» Fincsi répatorta » Répa torta sajtkrémmel » Répatorta! » Répatorta másképpen
» Omlós répatorta » Amerikai répatorta » Paleo répatorta » Gombafejek sajtkrémmel


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.