Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
16 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
4 alma (golden)
1 citrom
3 tojás
1 tasak élesztőpor
5 cl brandy
késhegynyi só
kevés vaj és liszt (a sütéshez)

Elkészítés:
Nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverünk 15 dkg cukrot, az élesztőt, a sót és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemű tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tanácsok:
6 személyes adag!
Még finomabb, ha csokoládé- vagy vaníliakrémmel kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 465 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Express almatorta » Kókuszos almatorta » Almatorta Vigné módra » Betakart almatorta
» Almatorta zamatos öntettel » Karamellás almatorta » Konyakos kacsasült » Almatorta fahéjmártással
» Boros almatorta » Almatorta túrósan » Almatorta, Lajos Mari féle » Almatorta fagylalttal
» Mazsolás almatorta » Krémes almatorta » Dán almatorta » Amerikai almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.