Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
16 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
4 alma (golden)
1 citrom
3 tojás
1 tasak élesztőpor
5 cl brandy
késhegynyi só
kevés vaj és liszt (a sütéshez)

Elkészítés:
Nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverünk 15 dkg cukrot, az élesztőt, a sót és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemű tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tanácsok:
6 személyes adag!
Még finomabb, ha csokoládé- vagy vaníliakrémmel kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 465 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakos őszibarack » Gesztenyés almatorta » Bécsi almatorta2 » Aranyszínű almatorta
» Konyakos kacsasült » Betakart almatorta » Almatorta citromkrémmel » Túrós almatorta
» Konyakos koktél » Vaníliakrémes almatorta » Brüsszeli almatorta » Mazsolás almatorta
» Almatorta zamatos öntettel » Konyakos-likőrös melegítő » Kókuszos almatorta » Konyakos meggy nyersen


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.