Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizsfelfújt ízesítve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg rizs

tej
16 dkg cukor
5 dkg vaj
3 tojás
1 citrom reszelt héja
20 dkg piros szőlő
20 dkg fehér szőlő
menta a diszítéshez

Elkészítés:
A rizst másfélszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és forrás után fedővel letakarva lassú tűzön főzzük. Ha elfőtte a levét, felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró tejjel, és lassú tűzön, néha megkeverve puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverünk 8dk cukrot, és kihűtjük. A cukor másik felét habosra keverjük a vajjal, mad egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit és a citromhájat. A tojásos masszát a kihűlt tejberizshez keverjük, majd beletesszük a félbevágott, kimagozott piros és fehér szőlőt. Most adjuk hozzá a kemény tojásfehérjehabot, és az egészet lazán összeforgatjuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.Kihűlés után szeljük kockára és mentával diszírve tálaljuk

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsfelfújt » Habkönnyű rizsfelfújt » Gyümölcsös rizsfelfújt » Masánszky rizsfelfújt
» Almás rizsfelfújt » Feketeerdő-rizsfelfújt » Almas-túrós rizsfelfújt » Rizsfelfújt 1
» Mákos rizsfelfújt » Rizsfelfújt almával » Rizsfelfújt eperrel » Zöldséges rizsfelfújt
» Diós rizsfelfújt » Rizsfelfújt meglepetéssel » Rizsfelfújt eperöntettel » Rizsfelfújt nektarinnal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.