| Ropogós tészta kukoricával és spenóttal. receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg kínai tojásos tészta, só 50 dkg leveles spenót 2 friss kukoricacső 2 gerezd fokhagyma 2 újhagyma 1 paradicsom 6 evőkanál olaj 5 evőkanál zöldségleves 1 evőkanál szójaszósz 2 teáskanál citromlé, bors, csipetnyi cukor Elkészítés: A tésztát az útmutató alapján megfőzzük, és szitában hidegvíz alatt leöblítjük. A spenót vastag ereit kivágjuk. A kukoricacsövekről éles késsel levágjuk a szemeket. Az újhagymát zöldrészével együtt vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát finomra aprítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a 4 evőkanál olajat. Szétterítjük benne a tésztát, és erős lángon 3 percig ropogósra sütjük. Megfordítjuk és 2 percig pirítjuk. A tésztát félretesszük, melegen tartjuk. A maradék olajat beleöntjük a wokba. A kukoricát és az újhagymával erős lángon 3 percig sütjük, hozzáadjuk a spenótot, és tovább főzzük, amíg a spenót összeesik. Belekeverjük a levest, a szójaszószt, a citromlevet. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, a tésztára halmozzuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |