Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós csirkesült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
l egész, tisztított csirke,
10 dkg. vaj,
15 dkg. bacon szalonna,
3 dl. fehér félszáraz bor,
só,
1 kávéskanál majoránna,
1 kávéskanál őrölt fekete bors,

Elkészítés:
A megmosott csirkét kívül-belül megszórjuk sóval, majd a belsejét majoránnával, a külsejét őrölt fekete borssal megszórjuk. Az előkészített csirkét magas falú tepsibe tesszük, majd a megolvasztott vajjal leöntjük és aláöntjük a fehér bort. Előmelegített sütőbe alufóliával letakarva pároljuk, esetenként az elpárolgó bort szükség pótoljuk.Amikor megpuhult a csirkét a bacon szalonná szeletekkel beborítjuk és fedetlenül ropogósra sütjük.
Burgonyapüré, gyümölcskompóttal illik hozzá.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagettiropogós » Ropogós burgonyaszirom » Kapros cukkiniropogós » Ropogós garnélarák
» Parasztos csirkesült » Túrós TV ropogós » Krumplis ropogós » Tojásropogós
» Szarvasropogós » Kakaós ropogós » Töltött ropogós pogácsák » Sajtos zellerropogós
» Ropogós croissant » Tepsis ropogós burgonya » Ropogós szűzérmék » Magos ropogós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.