Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós csirkesült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
l egész, tisztított csirke,
10 dkg. vaj,
15 dkg. bacon szalonna,
3 dl. fehér félszáraz bor,
só,
1 kávéskanál majoránna,
1 kávéskanál őrölt fekete bors,

Elkészítés:
A megmosott csirkét kívül-belül megszórjuk sóval, majd a belsejét majoránnával, a külsejét őrölt fekete borssal megszórjuk. Az előkészített csirkét magas falú tepsibe tesszük, majd a megolvasztott vajjal leöntjük és aláöntjük a fehér bort. Előmelegített sütőbe alufóliával letakarva pároljuk, esetenként az elpárolgó bort szükség pótoljuk.Amikor megpuhult a csirkét a bacon szalonná szeletekkel beborítjuk és fedetlenül ropogósra sütjük.
Burgonyapüré, gyümölcskompóttal illik hozzá.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökropogós » Sajtropogós liszt nélkül » Andi sajtos ropogósa » Ropogós Mogyorós
» Sólet ropogós libacombbal » Ropogós gofri » Túrós-ropogós » Szarvasropogós
» Ropogós csirkesaláta » Őzcomb gersliropogóssal » Ropogós négysajtos pizza » Ropogós tésztaháromszögek
» Ropogós tészta zöldséggel » Gombaropogós » Spagettiropogós » Ropogós müzliszelet


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.