Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rotschild-palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db palacsinta
Öntethez:
25 dkg meggy
10 dkg cukor
3-4 szem szegfűszeg
5 dkg mazsola
2 dkg margarin
1 evőkanál liszt
Töltelék:
10 dkg darált dió
5 dkg búzacsíra
késhegynyi fahéj
1 alma (reszelve)
10 dkg cukor

Elkészítés:
Öntet: A meggyet kimagozzuk, a cukorral és a szegfűszeggel kompótot főzünk belőle. Amikor megfőtt, a szegfűszeget kivesszük belőle, és hozzákeverjük a mazsolát. A margarint felforrósítjuk, 1-2 percig sütjük benne a lisztet, felengedjük a kompót levével, kevergetve sűrű műrtást főzünk belőle. A kis darabokra vágott meggykompótot a mazsolával együtt a mártásba keverjük.
Töltelék: A diót, a búzacsírát, a fahéjat, a cukrot összekeverjük a reszelt almával, megtöltjük vele a palacsintákat, és háromszögletűre hajtva tűzálló tálra fektetjük.
Sütőben átmelegítjük, és a mazsolás-meggyes mártást külön tálkában kínáljuk hozzá.


A receptet beküldte: Krysty


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mákos csiga » Kókuszos süti /nagyon finom/ » Fehér cukormáz » Csokis őzgerinc sütés nélkül
» Marcipán golyó » Őzgerinc sütés nélkül » Vaníliás fagyi szelet » Tökös-mákos 'szórt' rétes
» Kókuszos tallérok » Görhe » Csokoládés szuflé » A legegyszerűbb túrós süti
» Meggykrém » Fahéjas apróság » Habos-kekszes » Almás puding


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.