Tutireceptek.hu fejléc

Rotschild-palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db palacsinta
Öntethez:
25 dkg meggy
10 dkg cukor
3-4 szem szegfűszeg
5 dkg mazsola
2 dkg margarin
1 evőkanál liszt
Töltelék:
10 dkg darált dió
5 dkg búzacsíra
késhegynyi fahéj
1 alma (reszelve)
10 dkg cukor

Elkészítés:
Öntet: A meggyet kimagozzuk, a cukorral és a szegfűszeggel kompótot főzünk belőle. Amikor megfőtt, a szegfűszeget kivesszük belőle, és hozzákeverjük a mazsolát. A margarint felforrósítjuk, 1-2 percig sütjük benne a lisztet, felengedjük a kompót levével, kevergetve sűrű műrtást főzünk belőle. A kis darabokra vágott meggykompótot a mazsolával együtt a mártásba keverjük.
Töltelék: A diót, a búzacsírát, a fahéjat, a cukrot összekeverjük a reszelt almával, megtöltjük vele a palacsintákat, és háromszögletűre hajtva tűzálló tálra fektetjük.
Sütőben átmelegítjük, és a mazsolás-meggyes mártást külön tálkában kínáljuk hozzá.


A receptet beküldte: Krysty


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos szelet » Mézes almáskalács » Habos almás szeletek » Mandulás máglyarakás
» Őszibarackos tekercs » Málnás nektarin sörbet » Francia csokitorta* » Bécsi almatorta2
» Csokis-diós fonott kalács » Zabfalatok - házilag » Rózsaszín felhők » Pöttyös Mézes
» Tiramisu szelet » Kata szelet » Kekszes-mogyorós nápolyi » Kassai szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.