Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi csokoládé 1. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-½ kg natúr tejpor (ne legyen ízesítve, még cukorral sem)

-40 dkg cukor

-1 dl víz

-15 dkg vaj+ amennyivel a tányért kikenjük

-2-3 ek. kakaó

-aszalt gyümölcs, vagy dió, mogyoró, ki mivel szeretné ízesíteni

Elkészítés:
A vizet a cukorral szirup sűrűségűre összefőzzük. Ehhez körülbelül 7 perc szükséges, akkor jó a szirup, amikor szálas lesz. Ekkor levesszük a tűzről és a vajat kockánként folyamatos keverve hozzáadjuk. Mindig várjuk meg, amíg a beledobott vaj elolvad, csak utána tegyük bele a következő darabot. A tejport a kakaóporral szitáljuk össze úgy, hogy ne maradjanak benne csomók. Folyamatosan öntsük a szirupos masszához és gyorsan keverjük el benne, mert a massza nagyon gyorsan fog kötni. Mikor elkészültünk, azonnal öntsük ki egy alaposan kivajazott tányérba. Ha szeretnénk ízesíteni aszalt gyümölccsel vagy csonthéjasokkal, ekkor még bele lehet nyomkodni. Fontos, hogy a tányért alaposan vajazzuk ki, mert ha nem tesszük, akkor nagyon nehéz lesz kiszedni a csokit, ha már teljesen meghűlt és kivágunk belőle egy darabo


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg csokoládéöntet » Áfonyás csokoládépuding. » Málnás csokoládétorta » Csokoládés banáncsemege
» Csokoládés- banános szelet » Csokoládés-céklás sütemény » Francia csokoládéhab » Csokoládékrémes málnatorta
» Csokoládés-meggyes muffin » Csokoládés diókocka » Habkönnyű csokoládékrém » Mentolos csokoládétorta
» Mogyorós csokoládés fagyi » Rumos csokoládészelet » Csokoládé kockák » Csokoládéparfé


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.