| Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: kb. 4 db-hoz: 4 db 2 dl nagyságú üveg 30 dkg liszt 1,5 dl melegvíz 1/3 csomag élesztő 1 teásanál só 2 teáskanál cukor 1 evőkanál olívaolaj 4 teáskanál frissen aprított rozmaring 4 db zúzott/reszelt fokhagyma Elkészítés: 1. A kenyérsütőben vagy tálban kézzel kidagasztom a tésztát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. 2. Ha jól kidagasztottam a tésztát (szép sima és ruganyos), akkor egy 7-8 dkg nagyságú tésztagombócot a befőttes üveg aljába teszek és hagyom megkelni úgy, hogy az üveg tetejénél kifusson. Kb. 30-40 perc meleg helyen. 3. Ekkor egy hegyes ollóval keresztet csippentek a tetejébe. 4. Irány a közepes fokozaton előmelegített sütő, és körülbelül 30, maximum 40 perc alatt ilyen szép aranybarnára sütöm. Nem lesz egyáltalán nyers a tészta. 5. Egyenesen az üvegből ki lehet tépkedni a tésztát, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor egyben ki is tudjuk szedni a puffancsot. :-) Díszítésként friss rozmaringot teszek a becsippentett részbe. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |