Tutireceptek.hu fejléc

Rukkolás-baconos rántotta recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
6 db tojás
6 szelet bacon
2 maréknyi rukkola
50 g vaj
75 ml főzőtejszín vagy tejföl

Elkészítés:
Egy vastag falú serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, beledobjuk a csíkokra vágott bacont, enyhén megpirítjuk.

A tojásokat lazán felverjük, beleöntjük a serpenyőbe és hozzáadjuk a maradék vajat. Folyamatosan keverjük és mikor a tojás elkezd összeállni, levesszük a tűzről. Továbbra is keverjük, amikor elértük a kívánt állagot, belecsorgatjuk a tejszínt (ez ugyanis megállítja a tojás továbbsülését), a legvégén pedig az alaposan megmosott rukkolát is hozzáadjuk. Azonnal tálaljuk egy szelet rozskenyér kíséretében.

Tanácsok:
Pompás reggeli vasárnapra

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: Lexi38


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rántotta » Tojásrántotta a la Csabi » Görög rántotta » Tökmagos rántotta
» Rántotta csirkemellel » Olaszos rántotta » Töltött rántotta » Rántotta görögösen
» Hamis rántotta » Habkönnyű rántotta 2. » Nori féle tojásrántotta » Káposztás rántotta..
» Tojás rántotta » Rántotta tekercs » A herceg rántottája » TOFU rántotta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.