Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes kelyhek recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg Rama margarin
3 dkg élesztő
1 kávéskanál só
2 dl tejföl
1 db tojás
reszelt sajt a tetejére
A krémhez:
10 dkg Rama margarin
5 kockasajt
2 evőkanál tejföl
pici só
Valamint:
reszelt sajt

Elkészítés:
A tásztához a lisztet a zsírral, a margarinnal, a tejföllel, a sóval és az élesztővel könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Nem muszáj felfuttatni az élesztőt.

Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, aztán minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a teli lapokat, lekenjük felvert tojással, ráteszünk 1-1 lyukas lapot, az oldalait megigazgatjuk, és a tetejét is lekenjük tojással.

Előmelegített sütőben (kb. 170-175 fokon) világos színűre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.

A margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, és a krémmel megtöltjük a megnőtt halmocskákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes bundáskenyér » Sajtkrémes cukkini » Brokkolis sajtkrémes penne » Sajtkrémes-csirkés muffin
» Sajtkrémes vadkacsamell » Sajtkrémes cukkiniragu » Sajtkrémes sonkás tészta » Sajtkrémes sülthal filé
» Sajtkrémes krumplileves » Sajtkrémes csirkemell » Sajtkrémes minifánk » Egyszerű sajtkrémes tészta
» Sajtkrémes kiflik » Sajtkrémes salátatekercs » Gyors sajtkrémes csiga » Sajtkrémes-szalonnás batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.