Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes kelyhek recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg Rama margarin
3 dkg élesztő
1 kávéskanál só
2 dl tejföl
1 db tojás
reszelt sajt a tetejére
A krémhez:
10 dkg Rama margarin
5 kockasajt
2 evőkanál tejföl
pici só
Valamint:
reszelt sajt

Elkészítés:
A tásztához a lisztet a zsírral, a margarinnal, a tejföllel, a sóval és az élesztővel könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Nem muszáj felfuttatni az élesztőt.

Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, aztán minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a teli lapokat, lekenjük felvert tojással, ráteszünk 1-1 lyukas lapot, az oldalait megigazgatjuk, és a tetejét is lekenjük tojással.

Előmelegített sütőben (kb. 170-175 fokon) világos színűre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.

A margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, és a krémmel megtöltjük a megnőtt halmocskákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes minifánk » Sajtkrémes cukkini » Sajtkrémes krumplileves » Sajtkrémes-szalonnás batyu
» Sajtkrémes salátatekercs » Tonhalas sajtkrémes krém » Sajtkrémes csirkemell » Gyors sajtkrémes csiga
» Sajtkrémes cukkiniragu » Sajtkrémes kiflik » Sajtkrémes sülthal filé » Brokkolis sajtkrémes penne
» Sajtkrémes-gombás levél » Sajtkrémes bundáskenyér » Sajtkrémes sonkás tészta » Sajtkrémes vadkacsamell


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.