Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg krumpli,
20 dkg tejszínes krémsajt,
1 fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
0,5 dl olívaolaj,
8 dl zöldségleves (leveskockából),
1 csokor petrezselyem,
só,
frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. A megtisztított hagymát karikákra vágjuk, a meghámozott fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük. Az olívaolajat felhevítjük, és megforgatjuk benne a szeletelt krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, felengedjük az előre elkészített zöldséglevessel, és takaréklángon főzzük. Amikor a krumpli megpuhult, a krémsajtot a levesbe keverjük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. A megmosott petrezselyem száráról lecsipkedjük a leveleket, apróra vágjuk, és tálaláskor a levesbe hintjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos krumplileves » Bográcsos krumplileves » Sajtkrémes cukkiniragu » Csülkös krumplileves
» Egyszerű sajtkrémes tészta » Sajtkrémes csirkemell » Sajtkrémes kelyhek » Savanyú krumplileves
» Kolumbiai krumplileves » Sajtkrémes kiflik » Sajtkrémes bundáskenyér » Sajtkrémes-csirkés muffin
» Sajtkrémes-gombás levél » Majorannás krumplileves » Kelkáposztás krumplileves » Erdélyi krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.