Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos galuska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
40 dkg liszt
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vágott kakukkfű
1 teáskanál vágott petrezselyem
2 dl tejföl
2 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Nagy lábosban vizet forralunk a galuskafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük.
A lisztet simára keverjük a tojássokkal, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk. A forró, sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük. Ha van rá lehetőség, lehet tenni a tésztába szárított, őrölt gombát is, hogy még ízletesebb legyen. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a gombát, és erős tűzön 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és az összevágott fűszerekkel is megszórjuk. Rövid ideig összepirítjuk, és a tűzről levéve összekeverjük a galuskával, meg a tejföllel. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a galuskát, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben pirosra sütjük. Amikor szép a teteje, kivesszük és tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos krumplifuta » Sajtos rudak (egyszerű) » Sajtos-fűszeres burgonya » Márványsajtos salátaöntet
» Kétsajtos pogácsa » Sajtos csirke tésztával » Medvehagymás-sajtos kifli » 2Sajtos hagymaleves
» Sajtos tallérok » Sajtos keksz II. » Rakott sajtos sütőtök » Kelt sajtos rudacskák
» Hagymás-sajtos tarja » Piros sajtos metélt » Sajtos guba » Rakott sajtos


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.