Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos kenyérleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg kenyér
diónyi vaj
1 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
csipetnyi őrölt bors


Elkészítés:
A kis darabokra vágott kenyeret (jó hozzá a maradék, száraz kenyér!) sóval, borssal ízesített 1,5 liter vízben 15-20 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük.
Dúsítjük a vajjal és a tojássárgájával kikevert tejföllel.
A reszelt sajtot szétosztjuk a tányérokban, és rászedjük a kenyérlevest.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tojásos kifli » Feta sajtos spenot » Sajtos rudak (egyszerű) » Sajtos rántott kelkáposzta
» Fűszeres-sajtos kelbimbó » Sajtos rántott brokkoli » Sajtos tekercs » Sajtos-sonkás muffin
» Sajtos-szalonnás tekercs » Sajtos rántott karfiol » Sajtos vendégváró » Sajtos előétel
» Sonkás sajtos bundáskenyér » Zsuzsi sajtosa » Céklás-kéksajtos pizza » Tejszínes-sajtos pecsenye


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.