Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sváb sajtostáska leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
1 késhegynyi só
1 tojás
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál víz

A töltelékhez:
25 dkg gouda sajt
5 dkg gépsonka
1 késhegynyi őrölt köménymag
1 késhegynyi őrölt cayenne- vagy fehér bors
1 tojás sárgája
1-2 evőkanál tejföl

továbbiakban:
1,5 liter húsleves (készíthetjük leveskockával is)
1 tojás fehérje
1 cs. friss petrezselyem vagy snidling

Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, 30 percet pihentetjük.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apró darabokra vagdaljuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, borsot, tojás sárgáját, tejfölt és jól összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk,egyik felére a sajtos masszából 4 cm-ként halmokat rakunk, a halmok közeit tojásfehérjével megkenjük, a tészta másik felét ráhajtjuk és minden halomnál ujjunkkal összenyomjuk, derelyevágóval szétvagdaljuk. A táskákat lobogó, forró vízben kifőzzük, szűrőlapáttal áttesszük a húslevesbe és vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakrémleves » Málnakrém-leves » Póréhagyma levesem » Hagyományos lebbencsleves
» Lakodalmas pacalleves » Csontleves alaplé » Anna Tárkonylevese. » Hűsítő zöld leves olivával
» Tejszínes körteleves » Szalonnás sajtleves » Krumplileve-leves » Egyszerű szilvaleves
» Pontyleves lebbenccsel » Sutus leves csülökkel » Méregtelenítő leves Borscs » Sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.