Tutireceptek.hu fejléc

Sváb sajtostáska leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
1 késhegynyi só
1 tojás
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál víz

A töltelékhez:
25 dkg gouda sajt
5 dkg gépsonka
1 késhegynyi őrölt köménymag
1 késhegynyi őrölt cayenne- vagy fehér bors
1 tojás sárgája
1-2 evőkanál tejföl

továbbiakban:
1,5 liter húsleves (készíthetjük leveskockával is)
1 tojás fehérje
1 cs. friss petrezselyem vagy snidling

Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, 30 percet pihentetjük.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apró darabokra vagdaljuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, borsot, tojás sárgáját, tejfölt és jól összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk,egyik felére a sajtos masszából 4 cm-ként halmokat rakunk, a halmok közeit tojásfehérjével megkenjük, a tészta másik felét ráhajtjuk és minden halomnál ujjunkkal összenyomjuk, derelyevágóval szétvagdaljuk. A táskákat lobogó, forró vízben kifőzzük, szűrőlapáttal áttesszük a húslevesbe és vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szellemírtó Tökleves » Leves gombaporból » Füstölthús leves » Becsinált leves
» Gesztenyekrémleves » Sütõtök leves » Olasz csicseriborsó leves » Spanyol nyári leves
» Perzsa joghurtleves » Eperleves » Savanyú sertésragu leves » Fehérboros póréhagymaleves
» Erdélyi salátaleves » Májgombóc (levesbetét) » Gombapüré leves » Gombás hagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.