Tutireceptek.hu fejléc

Sajttekercs recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg eidami vagy trappista sajt,
3 főtt tojás,
30 dkg párizsi vagy sonka,
1 doboz medve (mackó) sajt,
1 kisebb fej hagyma,
20 dkg vaj,
petrezselyemzöld,
só,
bors

Elkészítés:
Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet:
(1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem.
(2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem.
A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.

Tanácsok:
Gyorsan kell dolgozni a megfőtt sajttal, mert hamar megdermed.


A receptet beküldte: nell


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós sajttekercs » Andi sajttekercse » Sajttekercs (Nóri féle) » Színes sajttekercs
» Répás sajttekercs » Hideg sonkás sajttekercs » Chillis sajttekercs » Sonkás sajttekercs hidegen
» Sajttekercs túróval töltve » Egyszerű sajttekercs » Sajttekercs snidlingesen » Sajttekercs mint előétel
» Sonkás sajttekercs » Vendégváró sajttekercs » Gulyásleves Mariann módra » Citrom leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.