Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sonkás sajttekercs recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
20 dkg krémsajt
2 tojás
l evőkanál mustár
só, őrölt bors
15 dkg gépsonka vagy főtt, füstölt hús
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez, keverjük. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg formálhatóan puha lesz. Ekkor óvatosan kiemeljük és sodrótóval vékony lappá, nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás krémet és fölcsavarjuk. Behűtjük 2-3. órára, majd fölszeletelve tesszük tálra, más sajtfélék társaságában.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás zöldbab » Sonkás-gombás tészta » Hideg krémpuncs » Leveles-sonkás finomság
» Szőlős-sonkás tésztasaláta » Sonkás-gombás Tortilla » Gombás sonkasaláta » Sajtos-sonkás saláta
» Füstölt sonkás tészta » Sonkás rizssaláta » Sonkás hústekercs » Hideg paradicsomleves
» Zöldfűszeres sonkás tészta » Sonkás-salátás tortilla » Sajtos - sonkás salátatál » Sonkás-zsályás sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.