Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sonkás sajttekercs recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
20 dkg krémsajt
2 tojás
l evőkanál mustár
só, őrölt bors
15 dkg gépsonka vagy főtt, füstölt hús
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez, keverjük. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg formálhatóan puha lesz. Ekkor óvatosan kiemeljük és sodrótóval vékony lappá, nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás krémet és fölcsavarjuk. Behűtjük 2-3. órára, majd fölszeletelve tesszük tálra, más sajtfélék társaságában.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-sonkás őzgerinc » Spenótos-sonkás nokedli » Chillis sajttekercs » Andi sajttekercse
» Sonkás tejszínes tészta » Hideg krémpuncs » Sonkás-sajtos virágok » Sajttekercs
» Sonkás jégsaláta » Hideg tésztasaláta » Sajtleves hideg napokra... » Hideg gyümölcs rizs
» Sonkás muffin » Sonkás alagút 4 » Sonkás-sajtos guba » Sonkás burgonyakrokett


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.