Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás sajttekercs hidegen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
12 szelet lapsajt
10 szelet gépsonka
10 dkg trappistasajt
10 dkg sajtkrém
5 tojás
10 dkg vaj
1 cs petrezselyemzöld
1 tk mustár

fehérbors

Elkészítés:
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappistasajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.

A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval, és fehérborssal ízesítjük.

A tojás sárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük. A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-sonkás gombaleves » Tejszínes-sonkás tészta » Sonkás hajtovány » Sonkás-hagymás lepény
» Sonkás, sajtos sült zsömle » Sonkás csirkeszelet » Sonkás lepény » Ananászos sonkás karaj
» Epres habos metélt hidegen » Sonkás-sajtos croissant » Sajtos - sonkás krokett » Öszibarack leves hidegen
» Sonkás tekercs(Kata-féle) » Sonkás alagút » Sonkás-tarjás batyu » Sonkás zöldbab


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.