Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárga túró húsvétra recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
tojás
cukor
tej
vaníliás cukor
fahéj

Elkészítés:
10 db tojáshoz 1 l tejet, 10 evőkanál cukrot számolunk. A tojásokat egy fazékba ütjük (teflon vagy nem leragadósba), jól összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot, 1/2-1 tasak vaníliás cukrot, ízlés szerint pici fahéjat(elhagyható). Lassú tűzön állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a leve tiszta nem lesz és a tojásos massza túrós állagú nem lesz. Tűzről levéve egy vászonkendőbe kötjük, és kb. 1 órát hagyjuk kicsepegni. Ha kihűlt, kibontjuk a kendőt, és ha mindent jól csináltunk, egy szép sárga gombócot kapunk.



Megjegyzés:
Ez egy nagyon finom húsvéti étel, amit csak az ország keleti részén ismernek. Sonkával és kaláccsal kell enni, isteni finom


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépa torta » Hideg sárgadinnye leves » Sárgatúró » Sárgarépás-kesudiós keksz
» Sárgarépás szelet » Sárgabarack krémleves » Sárgabarack lepény » Sárgabarackos müzliszelet
» Sárga túró II. » Currys sárgarépakrém » Sárgarépás süti » Sárgarépás reggeli krém
» Sárgarépa koktél » Fűszeres sárgarépa » Sárgabarackos muffin 1 » Sárgabarackos szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.