Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás babkrémleves recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
2 személyre:
- 1 dl aprószemű bab /azuki/
- 1 db közepes sárgarépa/karotta
- 1 db közepes lilahagyma
- 1/2 kk őrölt cayanne-paprika
- 1/2 dl hidegensajtolt olaj
- 1/2 tk TAMARI
- 1 kk majoránna
- szürtvíz

Elkészítés:
- A babot előző este megmossuk, beáztatjuk.
- A babot szűrt vízben felforraljuk, majd leöntjük róla az első vizet.
- A második vízben kis lángon puhára főzzük.

Közben, míg a bab fő
- apró kockákra vágjuk a hagymát és a sárgarépát,
- kevés olajon puhára pároljuk,
- a sárgarépából kiveszünk egy keveset diszítésnek.

- A babot, hagymát, majorannát, TAMARIt és a sárgarépát egy kevés vízzel pépesre turmixoljuk.
- A pépet visszatöltjük a sárgarépára, kicsit összemelegítjük.

Tanácsok:
A cayanne-paprikából mindenki egyénileg tesz a kiszedett krémlevesbe.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás csirkeszárny » Sárgarépás burgonyaleves » Sárgarépás fasírt » Sárgarépás reggeli krém
» Sárgarépás süti » Sárgarépás vagdalt » Sárgarépás-kesudiós keksz » Sárgarépás rizs
» Sárgarépás!!! » Sárgarépás csirkemell » Mézes-sárgarépás muffin » Hideg sárgarépasaláta
» Sárgarépasaláta » Sárgarépás tészta » Sárgarépás reggeli ital » Sárgarépás zöldmetélt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.