Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos linzer-piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Az alsó tésztához:
25 dkg sütőmargarin vagy vaj
1 tojás
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1 csomagsütőpor
pici só
A felső részhez:
4 tojás
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1/2 csomag sütőpor
pici só
1 evőkanál olaj
1 evőkanál kakaópor
Valamint:
60 dkg sárgabarack
1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.

Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.

190 fokra előmelegítem a sütőt.

A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.

A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta).

Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. 170 fokra visszaveszem a sütőt, és további 20 percig sütöm.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackos smothie » Kakaós-sárgabarackos süti » Sárgabarackos habos » Sárgabarackos párnák
» Sárgabarackos szelet » Sárgabarackos muffin 1 » Sárgabarackos sütemény » Sárgabarackos muffin
» Sárgabarackos-gombóc » Sárgabarackos clafoutis » Sárgabarackos fánk » Sárgabarackos bögrés süti
» Sárgabarackos sertéskaraj » Sárgabarackos túrótorta » Sárgabarackos kacsamell » Túrós-sárgabarackos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.