Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás csirkeszárny recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 nagyobb csirkeszárny (kb.80 dkg)
1 evőkanál ételízesítő
3 nagy sárgarépa
5 dkg margarin
40 dkg zöldborsó (akár mélyhűtött is)
só, őrölt bors

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, beszórjuk ételízesítővel és kevés borssal. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, sorba rendezzük benne a szárnyakat, féldeci vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A maradék margarint lábasban felmelegítjük, a sárgarépát és a mélyhűtött zöldborsót – felengedés nélkül – beletesszük, megszórjuk ételízesítővel, jól összekeverjük, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. A ropogósra sült csirkeszárnyakkal a zöldségekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos csirkeszárnyak » Sárgarépás süti » Sárgarépás vega gombóc » Csirkemájas csirkeszárny
» Sárgarépás-diós szelet » Diós sárgarépasaláta » Sárgarépás itóka » Sárgarépasaláta
» Sárgarépás narancsjuice » Sárgarépás burgonyaleves » Sült csirkeszárny » Sárgarépás almasaláta
» Colában sült csirkeszárny » Pikáns csirkeszárnyak » Sárgarépás zöldmetélt » Csirkeszárnyas egytál


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.