Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás csirkeszárny recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 nagyobb csirkeszárny (kb.80 dkg)
1 evőkanál ételízesítő
3 nagy sárgarépa
5 dkg margarin
40 dkg zöldborsó (akár mélyhűtött is)
só, őrölt bors

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, beszórjuk ételízesítővel és kevés borssal. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, sorba rendezzük benne a szárnyakat, féldeci vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A maradék margarint lábasban felmelegítjük, a sárgarépát és a mélyhűtött zöldborsót – felengedés nélkül – beletesszük, megszórjuk ételízesítővel, jól összekeverjük, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. A ropogósra sült csirkeszárnyakkal a zöldségekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás rizs » Ízletes csirkeszárny » Sárgarépás fasírt » Mézes-sárgarépás muffin
» Sárgarépás itóka » Mustáros csirkeszárnyak » Sárgarépás babkrémleves » Csirkeszárnyas egytál
» Sörös csirkeszárny » Kentucky csirkeszárny » Sárgarépás csirkemell » Sárgarépás muffin
» Libanoni csirkeszárny » Sárgarépasaláta » Sárgarépás almasaláta » Gombás csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.