Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csirkeszárny recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkeszárny, 3 evõkanál finomliszt, fél zacskó gombalevespor, 3 evõkanál olaj, fél liternyi víz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só.

Elkészítés:
A csirkeszárnyakról levágom a szárnyvégeket. (Ezt késõbb levesbe belefõzöm.) A húsdarabokat megsózom és lisztbe mártom. A vízbe belekeverem a gombalevesport meg a törött borsot és félreteszem. A felforrósított olajon a csirkeszárnyak mindkét oldalát lepirítom, majd tepsibe vagy tûzálló tálba egymás mellé rakom a húsdarabokat. A gombás öntettel lelocsolom, és lefedve betolom az elõmelegített, forró sütõbe. Harminc percnyi párolás után leveszem a tetejét, és addig pirítom, amíg csak sûrû mártás marad alatta. Bármilyen köret illik mellé.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás tészta » Húsos, gombás fasirt » Olasz gombás csirke » Gombasaláta 1.
» Gombás-cukkinis rizottó » Őrségi gombás flekken » Gombás csirkemellfilé » Sajtos gombás csirkemell
» Gombás libamáj puding » Póréhagymás-gombás ragu » Gombás alagút » Hagymás-gombás csirkemáj
» Gombás curry zöld rizzsel » Gombás pite (90 naposhoz) » Tejszínes gombás teszta » Tejszínes-gombás karfiol


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.