Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csirkeszárny recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkeszárny, 3 evõkanál finomliszt, fél zacskó gombalevespor, 3 evõkanál olaj, fél liternyi víz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só.

Elkészítés:
A csirkeszárnyakról levágom a szárnyvégeket. (Ezt késõbb levesbe belefõzöm.) A húsdarabokat megsózom és lisztbe mártom. A vízbe belekeverem a gombalevesport meg a törött borsot és félreteszem. A felforrósított olajon a csirkeszárnyak mindkét oldalát lepirítom, majd tepsibe vagy tûzálló tálba egymás mellé rakom a húsdarabokat. A gombás öntettel lelocsolom, és lefedve betolom az elõmelegített, forró sütõbe. Harminc percnyi párolás után leveszem a tetejét, és addig pirítom, amíg csak sûrû mártás marad alatta. Bármilyen köret illik mellé.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás húscipó » Csirkés-gombás kavarodás » Gombás ponty » Gombás csirkecomb
» Gombás halfilé » Gombás rizottó (Nők lapja) » Gombás knédli » Gombás tofu rizzsel
» Sajtos-gombás rakott hús » Gombás szelet » Gombás-orsó » Házias Svéd Gombasaláta
» Tojásos-gombás krumpli » Sörös csirkeszárny » Gombás karaj » Szerb gombás zakuszka


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.