Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csirkeszárny recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkeszárny, 3 evõkanál finomliszt, fél zacskó gombalevespor, 3 evõkanál olaj, fél liternyi víz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só.

Elkészítés:
A csirkeszárnyakról levágom a szárnyvégeket. (Ezt késõbb levesbe belefõzöm.) A húsdarabokat megsózom és lisztbe mártom. A vízbe belekeverem a gombalevesport meg a törött borsot és félreteszem. A felforrósított olajon a csirkeszárnyak mindkét oldalát lepirítom, majd tepsibe vagy tûzálló tálba egymás mellé rakom a húsdarabokat. A gombás öntettel lelocsolom, és lefedve betolom az elõmelegített, forró sütõbe. Harminc percnyi párolás után leveszem a tetejét, és addig pirítom, amíg csak sûrû mártás marad alatta. Bármilyen köret illik mellé.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz gombás csirke » Gombás rizs 2 » Csípős pácolt csirkeszárny » Gombás-hagymás lepény
» Laskagombás tarja » Gombás-tejszínes penne » Spárga és gombasaláta » Gombás rakott kifli
» Rizottó gombásan » Krokett gombás karfiolból » Vegyes gombasaláta télire » Gombás kocka
» Gombás tarhonya » Gombás borjúnyelv » Gombás csirketekercs » Sajtkrémes-gombás levél


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.