Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-medvehagymás tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
15 dkg maradék sonka
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 evőkanál krémsajt
1 csokor medvehagyma
bors, frissen reszelt szerecsendió
5 dkg parmezán, vagy grana padano
40 dkg száraztészta.

Elkészítés:
10 dkg tésztához egy liter víz, tehát 40-hez 4 liter vizet kell feltenned forralni. Bele mehet 4 kiskanál só. Az ételt nem kell sóznod, a sonka elég sós. Ha mást használsz – felvágott, csirkemell – akkor kóstolj a végén, és sózz. Egy nagy serpenyőben egy perig futtatod az apróra vágott fokhagymát, majd két percre mehet bele a kockázott sonka. Ha nyers csirkével csinálod, azt is kockázd és itt pirítsd pirosra minden oldalát. Jöhet a megmosott, aprított medvehagyma, ezt 30 másodpercig elég fonnyasztani. Öntsd rá a tejszínt, keverd bele a natúr krémsajtot, mehet hozzá bors és a szerecsendió. Még két perc, míg összeforralod az ízeket. Közben kifőtt a tésztád, a főző léből 4 evőkanálnyit tégy a szószhoz, majd jöhet a leszűrt tészta. Jól össze kell kavarnod, mehet rá frissen aprított petrezselyem és a reszelt sajt is.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: godotravarva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szeptemberi tésztasaláta » Mediterrán tészta » Túróstészta túró nélkül » Karfiolos tészta
» Színes virslis tészta » Gyöngyhagymás tészta » Csőtészta római módra » Hamis túrós rakott tészta
» Zöldfűszeres tésztasaláta » Lángos tészta » Kelt tésztában sült virsli » Reszelt tésztás almás pite
» Az Update omlós tészta » Sajtos-spenótos tészta » Kedvenc Palacsinta tésztám » Chilis-édesköményes tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.