| Csupazöldség "lasagne" receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 fej vöröshagma 4-5 gerezd fokhagyma 2 db padlizsán 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 db zeller 4-5 nagyobb champion gomba 1 doboz aprított paradicsom konzerv 4 dl tejszín 30 dkg trappista sajt só, bors,bazsalikom, rozmaring Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk kevés olajon. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, az apró kockára vágott sárga- és fehérrépát és zellert, kicsit pirítjuk,majd beletesszük a kockára vágott gombát is.Addig pirítjuk, míg a gomba egy kis színt kap. Ezután hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk,borsozzuk, 1 kávéskanál bazsalikomot és csipetnyi rozmaringot teszünk hozzá.Pár percig hagyjuk rotyogni, kis lángon. Közben a padlizsánokat megmossuk és hosszában kb. fél centis szeletekre vágjuk. Egytűzálló tálat kivajazunk és egy réteg padlizsánt teszünk az aljára.Rétegezünk rá a zöldséges raguból,majd a tejszínből,amit előzőleg összekevertünk kevés reszelt sajttal.Ezután addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Húsevők gazdagíthatják a ragut darálthússal vagy szalonnakockákkal.Isteni finom! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: gallinaccia73 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |