Tutireceptek.hu fejléc

Velencei lasagne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg darált hús,
2 evőkanál olaj,
1 fej hagyma,
1 zeller,
1 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis doboz paradicsompüré,
10 dkg reszelt sajt,
1 dl tejföl,
1 kis ág rozmaring,
petrezselyem,
só,
bors,
6-8 palacsinta.

Elkészítés:
Az olajban nagy lángon megpirítjuk a húst, a reszelt hagymát, majd a reszelt zellert, a reszelt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután tesszük bele a paradicsompürét, sót, borsot, az elkapart fokhagymát, a rozmaringot, az apróra vágott petrezselymet, és lefedve, kis lángon legalább 1 óra hosszat pároljuk. Addig megsütjük a palacsintát, és megreszeljük a sajtot. Lapos kerek tálra tesszünk egy palacsintát, és megkenjük a húsos mártással, meghintjük reszelt sajttal, majd ismét egy palacsinta következik, és így folytatjuk minden palacsintát megkenve, meghintve, végül az utolsó palacsintát megöntözzük tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk.

Tanácsok:
orrás:
A Drótpostagalamb recepttára 98. könyv


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognai lasagne spenóttal » Lasagne tuning » Tökös Lasagne » Gombás, csirkés lasagne
» Vegetárius lasagne » Csirkés-gombás lasagne » Lasagne görögösen » Lasagne házi sugoval
» Lasagnetészta (egyszerű) » Velencei kacsamáj » Egyszerű csirkés lasagne » Durumtésztás lasagne
» Magyaros lasagne » Töltött lasagnetészta » Csupazöldség "lasagne" » Lasagne Bolognese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.