| Juhtúrós lasagne receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg lasagne lap 25 dkg juhtúró 1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kávéskanál szárított, 2 szál kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított, 1 kávéskanál szárított oregano, 25 dkg mozzarella sajt, 10 dkg tisztított napraforgómag, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 db tojás, 5 dl sűrített paradicsom . Elkészítés: A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük, a juhtúrót áttörjük. Ha friss zöld fűszereket használunk, megmossuk, és apróra vágjuk őket. A mozarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A napraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy kisebb tepsit, vagy mély tűzálló tálat olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oreganóval, a kakukkfűvel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük. A forma alját megkenjük sûűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön. Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval, és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk. Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |