Tutireceptek.hu fejléc

Sült, túrós derelye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 kis doboz tejföl
1 ek. porcukor
1 csipet só
1 tojás
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna.

Töltelék:
25 dkg túró
1 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja.

Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket.
A túrót áttörjük a porcukorral, meg a vaníliás cukorral.
A recept eredetileg nem írt citromhéjat, de szerintem a túrónak "testvére" a citrom, nagyon jól állnak egymásnak. :)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
Ha elválik az edénytől és a kezünktől és nem ragad, akkor jó.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és a túróból kis halmokat rakunk a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. Az ujjunkkal lenyomkodjuk közöttük a tésztát, majd derelyemetszővel kivágjuk.

Azonnal mehetnek a forró olajba és mindkét oldalát "arany színűre" sütjük.
A tetejét pici porcukorral meghintjük és máris fogyasztható.

Tanácsok:
Nekem ebből az adagból 15 db lett.

Szerintem nagyon egyszerű, gyors, finom és még nem is drága.
Egy tartalmasabb leves után kitűnő második fogás.


A receptet beküldte: Briell14


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós piskóta » Túrós szelet (Update 1) » Túrós-sárgabarackos » Túrós Borzas Kata
» Juhtúrós rakott csirke » Túrós eperpuding » Túrós lepény eperöntettel » Túrós rakott burgonya
» Túrós narancstorta » Ribizlis-túrós lepény » Túrós pogácsa » Túrós-barackos torta
» Rákóczi túrós I. » Túros-meggyes pite » Csokis-túrós » Epres-túrós torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.