Tutireceptek.hu fejléc

Túrós rakott burgonya recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
25 dkg tehéntúró,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl tejföl,
diónyi vaj,
kevés só,
őrölt bors,
tepsi kikenéséhez: vaj.

Elkészítés:
Hámozd meg a héjában megfőtt krumplit és vágd vékony karikákra.
A túrót másfél deci tejföllel, öt deka reszelt füstölt sajttal keverd össze, sózd meg, majd borsozd meg.
Vajazz ki egy mély tűzálló tálat, teríts az aljára egy sor krumplit, és sózd meg, majd a túrós keverék egy részével fedd be.
Erre ismét fektess burgonyát, ezt addig folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de végül a tetejére krumpli kerüljön.
Öntözd meg a maradék tejföllel, szórd rá a megmaradt reszelt sajtot, morzsold rá a vajat, ezután tedd előmelegített sütőbe és pirítsd meg.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös burgonya » Túrós pogi » Krémes-túrós » Sonkás burgonya-stangli
» Burgonya hajó » Túrós epres zsemle » Szilvás-túrós rétes » Szabolcsi rakott hús
» Tepsis reszelt burgonya » Túrós tészta másképpen » Milánói rakott galuska » Rakott sajtos kifli
» Ribizlis túrós muffin » Krémsajtos-sonkás burgonya » Rakott szűzpecsenye » Túrós-sajtos pogi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.