Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós rakott burgonya recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
25 dkg tehéntúró,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl tejföl,
diónyi vaj,
kevés só,
őrölt bors,
tepsi kikenéséhez: vaj.

Elkészítés:
Hámozd meg a héjában megfőtt krumplit és vágd vékony karikákra.
A túrót másfél deci tejföllel, öt deka reszelt füstölt sajttal keverd össze, sózd meg, majd borsozd meg.
Vajazz ki egy mély tűzálló tálat, teríts az aljára egy sor krumplit, és sózd meg, majd a túrós keverék egy részével fedd be.
Erre ismét fektess burgonyát, ezt addig folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de végül a tetejére krumpli kerüljön.
Öntözd meg a maradék tejföllel, szórd rá a megmaradt reszelt sajtot, morzsold rá a vajat, ezután tedd előmelegített sütőbe és pirítsd meg.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsír nélküli rakott hús » Juhtúrós sós sütemény » Rakott hal » Túrós bogyós
» Baconos rakott csirke » Szalonnás burgonyafőzelék » Klasszikus rakott káposzta » Mascarpone rakottas
» Túróspuffancs II. » Túrós tökszeletek » Lecsós rakott burgonya » Vega rakott karfiol
» Áfonyás-túrós élvezet » Juhtúrós Lepény Albi módra » Halas burgonyás fasírt » Rakott lapcsánka


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.